Sponsing av et FLL lag som skal til USA

Hei!
Vi er en gjeng med 3 gutter på 13 og 12 år, som går på Hovseter og Ruseløkka skole. 11.november deltok vi en kunnskaps- og teknologiturnering kalt First Lego Leauge (FLL) sammen med 30 andre lag fra Oslo. Der vant vi, og da gikk vi videre til den skandinaviske finalen 02.desmeber. I dette skandinaviske mesterskapet deltok de 45 beste lagene fra hele Skandinavia, og det var beinhard konkurranse. Vi gjorde det veldig bra, og endte opp med en plassering blant de fire beste. Det vil si at vi var bedre enn omtrent 900 andre lag fra Skandinavia.

Nå er vi blitt invitert til FIRST LEGO League Razorback Invitational i Fayetteville i USA som enste lag fra Skandinavia. Dette mesterskapet er et av fire åpne internasjonale mesterskap, med 72 lag fra alle verdens kanter. Det holdes i midten av Mai, og vi har veldig lyst til å delta.

Her er litt info om hva FLL er: FIRST LEGO League er en internasjonal kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge i alderen 10-16 år. Hver høst lanseres et nytt oppdrag med et samfunnsaktuelt tema. Lagene har 8 uker på seg til å finne en innovativ løsning på et egenvalgt problem innenfor gitt tema, og designe og programmere en LEGO MINDSTORMS-robot til å løse oppgaver på en robotbane. Årets tema er “Hydro Dynamics”, og handler om vann. Oppdragene våre i dette prosjektet består av 3 deler: teknologi, forskning og markedsføring. I tillegg skal vi vise hvordan vi samarbeidet.

Teknologi: Her skal vi designe og programmere en robot som skal løse oppgaver på en robotmatte med ulike oppdrag. Vi må konstruere ulike redskaper for at roboten skal klare å utføre de ulike oppgavene. På konkurransen har vi 2 minutter og 30 sekunder på å løse så mange oppgaver vi kan.

Forskning: I denne delen skal vi være forskere og i år skal vi finne innovative løsninger på problemer innenfor temaet «Hydro Dynamics». Vi har skrevet prosjektet vårt om hvordan man kan få tak i rent vann i Afrika, fordi det er veldig mange mennesker som tørster der. Vi tenker at en løsning på dette problemet kan være å utnytte den største vannressursen på hele jordkloden (havet), og å bruke solenergi til å rense det med. Dagens metoder for å rense saltvann (omvendt osmose) er veldig energikrevende og dyre. Vi tenkte derfor at det var lurt å utnytte ressursene de har i Afrika, og kom derfor opp med ideen å rense det med solenergi. Tanken er å fordampe vannet på en effektiv måte. Når vannet fordamper skilles det fra saltet, og de aller fleste bakterier blir drept. Mer informasjon finnes på nettsiden vår: fourdropsofwater.com/

Markedsføring: Under konkurransen skal laget vårt markedsføre løsningen/produktet på årets oppdrag og laget vårt for både andre lag, allmenheten og for de vi mener kan ha bruk for løsningen/produktet vårt. Vi skal ha en stand der vi viser frem laget og løsningen vår fra prosjektet. Her kan vi ha navn på eventuelle sponsorer.
På turneringsdagen får lagene møte dommere fra næringslivet. Her blir teamånd, samarbeid, kreativ problemløsning, god design, vilje til å stå-på, god mekanisk konstruksjon og programmering, god innsikt i problemstillinger, entusiasme og markeringsvilje vurdert.

For å gjennomføre dette prosjektet trenger vi støtte (se budsjett). Vi håper derfor at dere kan hjelpe oss slik at vi kan delta på denne turneringen. Sponsorer som støtter oss, får mulighet til å få reklame i standområdet, på lagets t-skjorter og på nettsiden vår. Dersom bedriften har ulike reklameeffekter kan vi også bruke eller dele ut det.

Nå har vi fått en enestående sjanse til å delta i en internasjonal konkurranse, som vi gjerne vil gripe. Vi synes det hadde vært veldig lærerikt å delta der, og ikke minst veldig gøy. Budsjett
Vi setter derfor veldig stor pris på din støtte.

Hilsen tre gutter som er veldig gira på koding og forskning.
Henry Græsberg
Kristian Almås
Martin Ansteensen

Hvis du er interessert i støtte oss enten privat eller gjennom et selskap så kan du sende epost til
Lagmedlem: martin.ansteensen@outlook.com

1 Like