Lær Kidsa Koding

Bygge hjemmeside i HTML

Jeg har selv lekt litt i wordpress, men jeg skal begynne å studere på Noroff. Og fortalte dette til sønnen min. Og han begynte å få litt interesse for programmering. Så jeg fant forumet deres og kidsakoder.

Men lurte på hvordan dere koder her i denne oppgraven ?
http://oppgaver.kidsakoder.no/web/en_hjemmeside/en_hjemmeside.html

Laster dere opp .txt filen opp gjennom ftp/filezilla ??

Lurte bare på dette så jeg slipper sønnen min å “jukse med wordpress”

Takk for svar
Mvh, FartilColin

Så fint å lese at din sønn har interesse for programmering.

Angående HTML programmering og oppgaven. Det du trenger er kun en tekst editor, så kan du åpne HTML filen i en nettleser. Lager du f.eks filen test.html , åpner du denne i nettleseren. Det er ikke påkrevd noen tjenere (server) for gjøre denne oppgaven eller for å starte med basis html.

Her finner du en god gratis editor om du har behov for noe bedre en “notepad” e.l. - https://code.visualstudio.com/download

Denne siden er også nyttig når du starter med HTML, som viser enkelt og greit de forskjellige mulighetene og du kan forsøke direkte i nettleseren. => https://www.w3schools.com/html/default.asp

Lykke til!
Knut Erik

Hei, godt svart av @knuthollund utenom det at han anbefaler w3schools.

Jeg vil anbefale deg å holde deg unna w3schools og i stede bruke https://developer.mozilla.org/en-US/ Det er langt mer detaljert og bedre informasjon på mozilla sine sider og alt er forklart på god engelsk.

Ønsker du mer informasjon om hvorfor jeg vil du skal bruke mozilla i stede for w3schools, sjekk ut https://www.w3fools.com.